Pocket – odličan alat za spremanje linkova

Created with Sketch.

Pocket – odličan alat za spremanje linkova

Pocket – odličan alat za spremanje linkova

U današnjim preglednicima bookmark stranice  je vrlo jednostavan. Stranica se jednostavno povuče na bookmark toolbar na Mozilli ili se jednostavno stisne zvjezdica (označi ovu stranicu) na Chrome-u i to je čas posla, stranica je spremljena. Da li vam se kad dogodilo da odjednom imate 100 bookmarkanih stranica, linkova, slika i slično na toolbaru? Meni je i iskreno u početku je to sve pregledno, ali onda nakon nekog vremena se čovjek počne “gubiti” u svim tim silnim linkovima.

Dobro je imati neke važne stranice bookmark-ane, ali često si možda želite spremiti neki važan tekst, video ili slično, a ne želite da vam je sve to nepregledno? Ima odličan alat za spremanje stranica jednim klikom (2 klika ako se dodaje tag), a zove se Pocket.

POCKET

Ukratko, to je online alat na koji se spojite e-mailom ili Facebook-om i spreman je za korištenje. U galeriji slika sam vam stavio 2 slike kako to izgleda. Dakle imate otvorenu neku web stranicu i želite ju spremiti. Stisnete samo gumb koji vam je gore u alatnoj traci i link je spremljen. Osim samog spremanja linka možete dodavati vlastite tagove prema kojima kasnije možete pretraživati tekstove u samom Pocketu.

Vrlo jednostavno ga je za koristiti, a njegovim korištenjem možete izbjeći gužvu na bookmark toolbar-u jer ponekad stvarno zna živcirati dok imaš tamo 10 foldera punih linkova i dodatnih 50 razbacanih linkova. 😉

Linkovima pristupate tako da jednostavno odete na Pocket stranicu i čim ste ulogirani na naslovnici su vam prikazani svi linkovi koje ste spremili zajedno s tagovima (ako ste uopće dodijelili koji određenom linku).

(https://getpocket.com/)

 


Svaki komentar je dobrodošao i bilo bi mi drago da mi uputite koju pohvalu ili primjedbu jer sam ja ipak student koji je u procesu učenja raznih stvari i ne znam puno o njima, nego pišem o tome kako učim. Hvala i lijep pozdrav! 😉

KONTAKT

Share

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *