Nova tema na blogu – WP Sydney

Created with Sketch.

Nova tema na blogu – WP Sydney

vanja bijelic blog

Već neko vrijeme razmišljam o novoj temi za blog i odlučio sam se na Sydney temu.

Zašto?

Prošle dvije teme koje sam izmjenjivao su bile Zerif i West. Tema Zerif mi se jako sviđala na stolnom računalu i iako je bila optimizirana za mobitele i sve je super radilo, nije mi se previše sviđala dizajnerski na mobitelu.

Tema West je bila bolje optimizirana za mobitele, ali na stolnom računalu sam smatrao da ima neke vizualne nedostatke.

Pomoću Google Analyticsa vidim da mi pola prometa dolazi sa mobilnih uređaja što znači da stranica mora lijepo izgledati i biti optimizirana i za računala i za mobilne uređaje. Zato sam se odlučio na temu Sydney koja mi se sviđa više od obje teme i ima dobre funkcionalnosti.

Eto jedan od razloga zašto je Google Analytics dobar. 🙂

U sljedećih par dana može bude još nekih stinih promjena na stranici, ali to je to. Išao sam na ruku da vama, a i meni bude najbolje, najjednostavnije i najprivlačnije dizajnerski.

[huge_it_gallery id=”10″]

Važna stvar koju moramo napraviti kod promjene teme!

Kod promjene teme ne smijemo opet zaboraviti umetnuti Google Analytics kod i testirati ga. Već sam pisao o tome kako se kod stavlja na WP stranicu i gdje ga prnaći, a članak možete pročitati na LINK-u.

Ono što je još važno, ako želimo korisitit remarketing, a to bi svaka tvrtka trebala korisitit, moramo u naš Google Analytics kod dodati još jednu liniju koda:

  ga(‘create’, ‘UA-BROJ’, ‘auto’);
ga(‘require’, ‘displayfeatures’);
  ga(‘send’, ‘pageview’);

Ta linija se dodaje između zadnje dvije linije, ne računajući script.

Nadam se da vam se sviđa tema!

Ako imate kakve zamjerke, primjedbe ili slično, slobodno komentirajte ili mi se javite putem kontakt forme. Lijep pozdrav svima! 😉

Share

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *