Instagram uvodi novi način prikazivanja sadržaja

Created with Sketch.

Instagram uvodi novi način prikazivanja sadržaja

RIP INSTAGRAM

Novost iz Instagrama!

2012. godine, Facebook je kupio Instagram za milijardu dolara. Već smo naviknuti na stalno uvođenje promjena kod Facebooka, a ono što je odlično je to da se Facebookov Ads Manager povezao i s oglašavanjem na Instagramu.  To su vam sve reklame koje možete vidjeti na Instagramu – dakle to ide preko Facebookovog Ads Managera.

instagram reklame - primjer

Primjer reklame na Instagramu

Sljedeća veća promjena je bila izmjena Facebookovog redosljeda prikazivanja sadržaja, koji više nije kronološki neko vrijeme. Facebook to bude primijenio sada i na Instagram. Sadržaj više neće biti prikazivan kronološki nego će Instagram sam pomoću svojih algoritama odrđivati koji je vama sadržaj narelevantniji.

Redoslijed fotografija i videa bazirat će se na vjerojatnosti koliko ste zainteresirani za sadržaj, kakva je vaša veza s osobom koja postavlja sadržaj te tome koliko je sadržaj bezvremenski. Na početku ćemo se fokusirati na optimizaciju redoslijeda – svi će postovi i dalje biti tamo, samo će se prikazivati drugim redoslijedom.

Te promjene će se uvoditi postepeno tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Društvene mreže, ponajviše Twitter je  pun hastagova #RIPInstagram.  Mnogo ljudi misle da će to narušiti čari Instagrama koje već neko vrijeme narušavaju vanjski alati za uređivanje slika, alati za “scheduliranje” postova i mnogi drugi.

Kako piše The New York Times, Instagram, Twitter, Facebook i drugi servisi na ovaj način pokušavaju povećati interakciju i vrijeme provedeno u aplikaciji, posebice jer noviji servisi poput Snapchata u potpunosti mijenjaju način na koji konzumiramo sadržaj. Također, promjena na Instagramu bit će postupna – nov način prikaza sadržaja vidjet će samo manji postotak korisnika, a tek će kasnije novost biti dostupna svima.

#RIPInstagram

#RIPInstagram hashtag

 

Izvor: netokracija.com


Svaki komentar je dobrodošao i bilo bi mi drago da mi uputite koju pohvalu ili primjedbu jer sam ja ipak student koji je u procesu učenja raznih stvari i ne znam puno o njima, nego pišem o tome kako učim. Hvala i lijep pozdrav! 😉

Share

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *