Google Ads (ex. AdWords) i Analytics certifikati

Created with Sketch.

Google Ads (ex. AdWords) i Analytics certifikati

ADWORDS-I-ANALYICS-CERTIFIKATI

Google certifikati

EDIT: 02.07.2017.

Vjerojatno ste negdje čuli da se može postati certificiran Google stručnjak i dobro ste čuli. Ono što je najbolje kod toga – potrebno vam je samo znanje jer su ispiti potpuno besplatni i rješavate ih kod kuće.

Google Ads (ex. AdWords) certifikati

Za početak vam je potreban gmail račun, za koji pretpostavljam da imate svi. Ulogirate se na gmail i odete na web adresu  Academy for Ads (nekad se to radilo na Google Partners stranici, ali od 2018. godine je sve na akademiji) i kao što sam rekao, dalje vam je potrebno samo znanje da položite ispite.

Google AdWords sadrži 6 različitih ispita. Da biste postali certificiran Google stručnjak, morate položiti OSNOVE ADWORDS-a i još jedan, bilo koji od preostalih 5 ispita.

Ispiti su BESPLATNI!

Mogu se polagati svakih 7 dana u slučaju ako padnete. Ispiti se također moraju obnavljati pošto su cijelo vrijeme aktivne neke izmjene, a to se radi obično svakih 12 mjeseci (nadobudni mogu i prije 😉 ).

Osnove možete lako položiti, to je više manje štrebanje, ali moj savjet bi vam bio da za sve ispite uključite praksu ako je to moguće jer ćete vidjeti da u praksi to sve baš nije tako kao što “piše na papiru”. Najjednostavniji način je da otvorite svoj blog (poput mene) na kojem sam krenuo s učenjem o digitalnom marketingu (a i o WordPressu). Domenu može svaka osoba preuzeti BESPLATNO.

Ispit možete rješavati na jeziku kojem god želite. Materijale imate također dostupne na toj stranici pod pojedinostima samog ispita. Na nekim ispitima ima materijala i na hrvatskom jeziku, a na nekima nema. ENGLESKI jezik uzmite obavezno. Iako vam se možda čini da je lakše shvatiti sve na hrvatskom – nije. Kad god zapnete negdje, uvijek ćete dobiti engleske odgovore.  

 

11

222

Slika 1. Google Ads ispiti


Mobile Sites Certifikat

Ove godine (2017.) se pojavio novi certifikat na Academy for Ads stranici koji se odnosi na mobile stranice, odnosno na same tehnike koje se odnose na optimizaciju, brzinu, UX, napredne web tehnologije i slično. Smatram da ga je potrebno položiti iako se bavite digitalnim marketingom, odnosno AdWordsom i Analyticsom jer vam može dati na uvid proširenu sliku. Na kraju dana mi koji radimo u digitalnom marketingu često nailazimo na razne probleme koji muče klijente i dobro je imati neki savjet iz prve ruke iako to nije naše primarno područje rada.

Mobile sites certifikat

Slika 2. Mobile Sites Certifikat


Google Analytics certifikat

Osim 6 Adwords ispita, imate dostupan i Google Analytics ispit.

Taj ispit vrijedi 18 mjeseci nakon polaganja. Nije dostupan na Hrvatskom jeziku te su materijali na Engleskom jeziku.


Sve sumirano – ispiti se polažu na Google Academy for Ads od 2018. godine i potreban vam je samo Google račun. 😉

SRETNO!

enterprise_apps


 

Svaki komentar je dobrodošao i bilo bi mi drago da mi uputite koju pohvalu ili primjedbu jer sam ja ipak student koji je u procesu učenja raznih stvari i ne znam puno o njima, nego pišem o tome kako učim. Hvala i lijep pozdrav! 😉

KONTAKT

 

 Share

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *