Oglasi na Facebook Tražilici

Created with Sketch.

Oglasi na Facebook Tražilici

Facebook Oglasi na Tražilici

Facebook i Google stalno uvode novitete, a zadnja novost koja bi se uskoro trebala pojaviti kod svih oglašivača se tiče tražilice na Facebooku. Osim te novosti, u nekim grupama se pojavila slika, odnosno Facebookov test za targetiranje ključnih riječi na samoj društvenoj mreži. Zvuči kao veoma zanimljiva opcija, ali o tome neki drugi put kad će biti više javno dostupnih informacija.

Više o opciji…

Ova vijest nije nova jer Facebook tu opciju testira već više od godinu dana, ali je nova opcija za većinu oglašivača (ili će biti uskoro). Sve kampanje koje koriste “Automatic Placements” će po defaultu imati označenu tu opciju, dok je korisnici mogu i zasebno označi i testirati (što je i moja preporuka).

Slika 1. Search Placement

Oglasi će biti prikazani nakon što pretražite neki pojam na Facebooku u rezultatima pretraživanja ili u Marketplace tražilici na temelju interesa i ostalih opcija koje ste prethodno odredili u Ads Manageru. Kao i kod svih oglasa, kraj plaćenih Search oglasa će stajati oznaka “sponsored” kako biste ih mogli razlikovati od organskih rezultata iako je sam dizajn oglasa dosta nativan. Na slici ispod možete vidjeti kako će oglas izgledati.

Slika 2. Search

Izvor: Facebook

Share