6 savjeta za korištenje Gmaila

Created with Sketch.

6 savjeta za korištenje Gmaila

savjeti za gmail

Gmail

O Gmailu vam još nisam pisao, pa evo vam nekih korisnih savjeta za njegovo korištenje i mogućnosti. 😉

 1. Gmail možete koristiti kada niste spojeni na mrežu

To bi značilo da možete pregledavati i čitati vaše mailove kada niste spojeni na internet. Ta opcija je dostupna samo u Google Chrome pregledniku. Potrebno je skinuti APLIKACIJU za to.

2. “Pauzirajte” svoj račun od primanja mailova

Ponekad vam treba odmor ili radite na nečemu važnome i ne trebate nikakve stvari da vam odvlače pozornost, tada instalirajte preko Google Chroma – INBOX PAUSE i jednostavno pauzirajte Gmail od dobivanja mailova.

3. Odjavite se sa mailing lista (newslettera)

Mnogi ljudi i dan danas ne znaju kako se odjaviti sa nekih mailing lista na koje su se prijavili. To su obično oni mailovi koji vam dolaze u sandučić “Promocije”. Dakle potrebno je kliknuti na neki mail i na samom dnu maila imate opciju “Unsubscribe from list” ili neki slični tekst. Kada kliknete na tu opciju, otvoriti će vam se novi prozor gdje ćete morati potvrditi da li doista to želite. Kliknete naravno da želite i to je to, čas posla. 😉

4. Osigurajte svoj račun

Obavezno odite na postavke sigurnosti i prođite sve potrebne korake kako biste svoj račun osigurali. Broj mobitela vam je dosta dobro osiguranje jer samo vi imate pristup njemu. Uglavnom, imate vodič u postavkama i sve postavite kako želite.

5. Koristite potpis

Svaki ozbiljan poslovni čovjek, pa i studenti bi trebali imati složeni potpis.  Ta opcija vam se nalazi na POSTAVKE i listate dolje i vidjet ćete opciju POTPIS – bez potpisa i potpis. Označite kućicu potpis i tamo uredite što želite da vam piše. Možete staviti ime i prezime, logo, telefon, mobite, fax, što god poželite. Kada upisujete broj mobitela, upište ga ovako: 00385 99 888 777 – tada će korisnik moći preko mobitela jednim klikom pozvati taj broj bez da prepisuje u mobilni uređaj.

gmail potpis

Gmail potpis

6. Osposobite “Undo send” opciju za uređivanje poruke e-maila u posljednji trenutak

Opcija koja je korisna za to da poništite slanje maila u doređenom vremenu. Možete birati između 5 – 10 – 20 – 30 sekundi. Ponekad shvatite ipak da ste nešto pogriješili ili ne želite poslati taj mail pa imate određeno vrijeme da poništite tu opciju.

poništavanje slanja maila

Poništavanje slanja

Nadam se da će vam savjeti biti korisni. 😉


Svaki komentar je dobrodošao i bilo bi mi drago da mi uputite koju pohvalu ili primjedbu jer sam ja ipak student koji je u procesu učenja raznih stvari i ne znam puno o njima, nego pišem o tome kako učim. Hvala i lijep pozdrav! 😉

KONTAKT

Share

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *